OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Kontakt og hjelp!

For hjelp og informasjon om samiskundervisningen kan du henvende deg til

Rektor Lisbeth Øgsnes

e-post: lisogs@vgs.nfk.no
Tlf. 90124129 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lulesamisklærer og undervisningskoordinator Arn Offervann
e-post: 
arnlin14@vgs.nfk.no

Tlf. 92240596 

eller gi en beskjed til skolens kontor, så ringer vi deg tilbake.

Bygg en fremtid med samisk!

Kompetansebehov

Det er stort behov for kompetanse i samisk i hele landet. Samiskspråklige arbeidstakere er etterspurt i helsevesenet, rettsvesenet, i utdanningssektoren, samiske institusjoner og som tolk. Du som kan samisk har gode karrieremuligheter, og du kan bidra til at de truede samiske språkene blir brukt og er levende språk i vårt samfunn.

 

Studiestipend

Hvis du vil studere samisk på en høgskole eller et universitet, kan du søke Sametinget om stipend for høyere utdanning. Mer om stipend

Samisk kvote ved flere studier

Har du samisk som fag på vitnemål fra grunnskole eller videregående, kan du søke om opptak på samisk kvote ved enkelte studier. De fleste studieplassene er i Tromsø. Se hele lista her.

Privatisteksamen i samisk

For å oppnå studiekompetanse i samisk kan du ta samisk som privatist. Mer informasjon finnes her. 

Sjekk ressursskolesiden

Sjekk gjerne informasjonen på vår ressursskoleside (kommer senere). Her ligger bl.a. en oversikt over samisk-tilbudene i Nordland fylkeskommune.