OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Sametingsråd og fylkesråd på skolebesøk

Sametingsråd Mikkel Eskil Mikkelsen og Fylkesråd for utdanning og kompetanse, Elin Dahlseng Eide, møtte KHVGS i et omfattende informasjonsprogram om skolen og utfordringene. Fylkestingets vedtak om samisk ressursskole ved KHVGS var en viktig sak i møte. Fylkesråd og Sametingsråd fra skolebesøk til åpent møte  

Det var stSametingsråd Mikkel Eskil Mikkelsen med bokgave til samisklærer Arn Offervannorfint besøk til KHVGS med fylkesråd Elin Dahlseng Eide med administrative ledere og sametingsråd Mikkel Eskil Mikkelsen med administrative leder som kom til KHVGS på onsdag. Skolen hadde laget et informasjonsprogram som omhandlet elevsituasjonen, friluftslinjen, Steigen-modellen, samisk handlingsplan og samisk ressursskole. Skolen viste også fram ønskene for ombygging på Oppeid.

Steigenmodellen er populær også utenfor Bodø, og skolen ønsker også å se Steigenmodellen videreført til Hamarøy. Friluftslinjen har vært under forsøk i 9 år, og nå håper man på en endelig positiv avgjørelse. Steigenmodellen og Friluftslinjen er vellykkede utviklingsprosjekter. Nå starter skolen med å forberede seg for å bli samisk ressursskole Det å være ressursskole innebærer et spesielt ansvar for å bevare, vedlikeholde og videreutvikle samisk språk og samtidig være kompetansekapasitet for fylket, slik det heter i oppdraget fra Nordland fylkeskommune. I disse dager utlyses prosjektstilling for samisk ressursskole.