OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Ny rektor Lisbeth Øgsnes

Lisbeth Øgsnes (53) har takket ja til å bli ny rektor ved Knut Hamsun videregående skole.

Lisbeth Øgsnes er født og oppvokst i Hamarøy, og er i dag assisterende rektor ved Knut Hamsun videregående skole. Hun har bakgrunn som sykepleier og avdelingsleder ved Hamarøy Bygdeheim, og har siden 2001 vært tilsatt ved Knut Hamsun vgs. både som lærer, og i kombinerte stillinger som lærer og hhv. studieinspektør og assisterende rektor.

Lisbeth har mer enn 20 års erfaring fra Knut Hamsun videregående skole, både innen yrkesfaglig og studieforberedende opplæring, og gjennom disse årene har hun innehatt en rekke roller. Lisbeth kjenner dermed fylkeskommunen og skolen svært godt både som lærer og leder, og har god kompetanse på organisasjons mål og styringsdokument. Hun har også vært sentral i blant annet innføring av Fagfornyelsen og arbeidet med lulesamisk språk opplæring i Nordland.

- Med Lisbeth får vi en leder med høyt fokus på elevens beste og ivaretakelse av det ansatte som skolens viktigste ressurs, sier fylkesdirektør for utdanning og kompetanse Nina Ellingsen Høiskar.

Øgsnes har bachelorgrad i sykepleie, årsenhet i helseadministrasjon og ledelse, praktisk-pedagogisk utdanning og bachelorgrad i historie. Våren 2020 avsluttet hun også mastergrad i samfunnsvitenskap ved Nord universitet.

- Gjennom mange år har jeg hatt ulike roller ved skolen, og er godt kjent med elever, ansatte og Knut Hamsun videregående som organisasjon.  Nærhet til elevene og skolens ansatte vil være av stor betydning for meg som rektor. Gjennom trygghet og trivsel skal vi i fellesskap bidra til at enda flere elever mestrer og fullfører videregående opplæring i tråd med fylkeskommunens målsetting. Jeg gleder meg til å videreføre dette viktig arbeid ved skolen, sier Lisbeth Øgsnes.

Lisbeth Øgsnes tiltrer rektorstillingen 1. mars og etterfølger Tarjei Eck Hansen.